back

Служба зайнятості відкрита до співпраці

22 березня 2017

Основними завданями державної служби зайнятості є зокрема професійна орієнтація і перепідготовка безробітних, працевлаштування, соціальна підтримка тимчасово непрацюючих громадян, залучення безробітних до тимчасової зайнятості (до громадських та інших робіт тимчасового характеру).

Так, з метою забезпечення реалізації Програми професійної орієнтації молоді на здобуття актуальних на ринку праці професій та спеціальностей днями у відділі освіти районної державної адміністрації відбулася зустріч за участі начальника відділу освіти Леоніда Багмута, директора Ріпкинського районного центру зайнятості Миколи Швеця, спеціалістів відділу освіти РДА та районного методичного кабінету.

Директор Ріпкинського районного центру зайнятості Микола Швець представив мультимедійну презентацію щодо ситуації на ринку праці, потреби роботодавців у кадрах та послуг служби зайнятості.

Учасники зустрічі жваво обговорили проблему свідомого вибору професії учнями району.







Також щороку за допомогою безробітних Ріпкинського районного центру зайнятості проводиться посадка лісових культур у підприємствах лісової галузі району: ДП «Ріпкирайагролісгосп» та лісництвах ДП «Добрянське лісове господарство».

Найпершими завершили посадку лісу безробітні та працівники Новояриловицького лісництва ДП «Добрянське лісове господарство». Загалом у цьому лісництві на тимчасові роботи з даного напрямку залучено 17 безробітних.





Ріпкинський районний центр зайнятості співпрацює з органами місцевого самоврядування в напрямку організації громадських робіт.

Безробітні, що беруть участь у громадських роботах, зазвичай упорядковують населені пункти, кладовища, придорожні смуги, зупинки громадського транспорту тощо.

Активним роботодавцем по створенню додаткових робочих місць для організації громадських робіт є Ріпкинська селищна рада.

З початку року згідно угоди з Ріпкинською селищною радою до громадських робіт залучено 9 безробітних. На поточний рік збільшено видатки з місцевого бюджету на проведення громадських робіт до 136 тисяч гривень.








За повідомленням
Ріпкинського районного центру зайнятості