back

У селі Великі Осняки вшанували пам'ять Героя Небесної Сотні Андрія Мовчана

20 лютого 2017

Події, що відбувалися в серці нашої держави взимку 2013-2014 років, мабуть, залишаться назавжди в серці кожного з нас. Перш за все, вони будуть нагадувати нам про те, що ми можемо змінити хід історії цілої держави, як змінила її Революція Гідності.

Ці події увійдуть до історії не завдяки зміні влади в Україні, до якої вони призвели, а завдяки подвигу Героїв Небесної сотні, котрі не пожаліли найдорожчого – життя заради надії на світле майбутнє.

У день третіх роковин розстрілів на Майдані Незалежності у Києві на Ріпкинщині вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні.

На Батьківщині Героя України Андрія Мовчана в селі Великі Осняки відбувся мітинг-реквієм біля пам’ятного знаку Герою.

У заході взяли участь керівництво районної державної адміністрації та районної ради, голова сиберізької сільської ради та жителі села.

Перед присутніми виступили перший заступник голови РДА Олександр Андрушко, голова районної ради Роман Шупель та сиберізький сільський голова Віктор Хоменко.

Ведучі нагадали учасникам зібрання трагічні події Революції Гідності, що сталися три роки тому, про сотню покладених доль на Майдані, що віддали власне життя за свободу й віру в світле майбутнє нашої країни.

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам'ять загиблих на Майдані, запалили свічки та поклали квіти до пам’ятного знаку Андрію Мовчану.

Настоятель Свято-Миколаївської парафії ієрей Анатолій Чорнушко відслужив молебень на могилі Андрія Мовчана.
















Відділ інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
апарату районної державної адміністрації