back

У Ріпках вшанували учасників бойових дій на території інших держав

18 лютого 2017

З нагоди 28-ї річниці виводу військ з Афганістану та вшанування учасників бойових дій на території інших держав вже традиційно у Ріпкинському районному центрі дитячої та юнацької творчості сьогодні, 18 лютого, відбувся урочистий захід.

Участь у зустрічі взяли голова районної державної адміністрації Борис Мелашенко, заступник голови райдержадміністрації Світлана Тризна, заступник голови районної ради Світлана Ткаченко, керівник апарату РДА Тетяна Кухаренко, ріпкинський селищний голова Сергій Гарус, голова Ріпкинського районного відділення Чернігівського обласного відділення Української спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) Олександр Зогий, воїни-«афганці», представники районної організації ветеранів, учнівська молодь, представники громадськості.

Борис Мелашенко у своєму зверненні сказав: «Українські військові майже десять років були змушені брати участь у чужій війні. Серед воїнів, які пройшли вогняне горнило Афганістану, більше ніж 160 тисяч українців. Серед них і 210 уродженців нашого району. Тоді загинуло понад 3300 українців. Україна завжди пам’ятатиме людей, які сумлінно виконували свій обов’язок.»

Голова РДА Борис Мелашенко подякував ветеранам за мужність, за досвід, який передають молодому поколінню захисників України, за самовіддану працю задля району. Він побажав усім миру, міцного здоров’я, успіхів та добробуту.

За особистий внесок у розвиток ветеранського руху та з нагоди 28-ї річниці виведення військ з Афганістану очільник району нагородив Почесною грамотою районної державної адміністрації:

учасника бойових дій Рябуху Василя Степановича;

учасника бойових дій Коновалова Володимира Петровича;

учасника бойових дій Ященка Володимира Михайловича.

Вихованці та педагоги Ріпкинського районного Центру дитячої та юнацької творчості підготували для ветеранів літературно-музичну композицію. Хвилюючі емоції переповнювали всіх присутніх у залі.

Поіменно згадали воїнів Ріпкинщини, які не повернулися з афганської війни: Анатолія Леоненка, Віталія Савенка, Володимира Дерев’янка, Миколу Волохіна.

Пам’ять тих, хто загинув при виконанні військового обов’язку на території Афганістану та інших держав, під час Революції гідності, захисті цілісності та суверенітету України у зоні проведення антитерористичної операції, присутні, запаливши свічки, вшанували хвилиною мовчання.

Далі учасники заходу урочистою колоною пройшли в парк Слави селища Ріпки, де поклали гірлянду і квіти до пам’ятного знаку воїнам-афганцям та поставили свічки до меморіального комплексу героям АТО та Небесної Сотні.




















Відділ інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
апарату районної державної адміністрації