back

Вірність обов'язку і покликанню

03 листопада 2016

Відзначення в першу неділю листопада Дня працівника соціальної сфери – справедлива шана держави і подяка людей за сповнену гуманізму, милосердя, любові і тепла працю.

В основі цієї професії – високі моральні принципи, сформовані на загальнолюдських цінностях. Адже людям, як правило, потрібні не лише порада чи матеріальна допомога, а розуміння, повага, щире співчуття, здатні зцілювати людську душу. І в цьому, мабуть, і найголовніша особливість однієї з найгуманніших професій, що не лише вирізняє, але й підносить її над іншими.

За традицією, напередодні свята заведено аналізувати здобутки і намічати перспективи. З якими ж показниками зустрічають професійне свято працівники Чернігівської міжрайонної виконавчої дирекції обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності? Чи відчули результати їх щоденної праці застраховані особи? Усі соціальні гарантії з початку нинішнього року суттєво зросли.

За 9 місяців поточного року забезпечено виплату допомоги по тимчасовій непрацездатності в сумі 3,2 млн. грн., що більше на 0,6 млн. грн. проти відповідного періоду минулого року. Загальна кількість оплачених днів по тимчасовій непрацездатності (разом з допомогою по догляду за хворими) склала 35489 днів. Допомога по вагітності та пологах склала 1,8 млн. грн., що теж більше на 0,2 млн. грн. з відповідним періодом 2015 року.

Одним із напрямків роботи є контроль за використанням страхових коштів. Проведено 90 перевірок страхувальників з питань законності проведення витрат за рахунок коштів Фонду. Встановлено порушень на суму 20,7 тис. грн. Здійснюється щоденний контроль і по заявах-розрахунках, що дає змогу забезпечити контроль заявлених страхувальником сум. За результатами контрольних заходів упереджено неправомірне віднесення витрат на суму 32,9 тис. грн.

Відбулося 322 розслідування випадків невиробничого травматизму за участю спеціалістів дирекції. Упереджено неправомірне віднесення витрат за рахунок коштів Фонду в сумі 2,7 тис. грн. Спільно з керівництвом лікувально-профілактичних закладів проведено 28 перевірок дотримання режиму лікування хворими - застрахованими особами.

21 застрахована особа пройшла реабілітаційне лікування в санаторіях України, на що було використано кошти Фонду в сумі 219,6 тис. грн.

Звичайно за цим усім стоїть щоденна, кропітка праця кожного працівника. Усі ми не байдужі до людських проблем, завжди відкриті для спілкування з тими, хто потребує нашої допомоги.

Піклуючись про людину, її майбутнє, забезпечуючи надання соціальних гарантій і допомоги тим, хто потрапив у нелегкі життєві ситуації, ми робимо вагомий внесок у розбудову демократичного, громадянського суспільства.

Переконана, що нам вистачить снаги, витримки та професіоналізму для подолання всіх труднощів у справі поліпшення добробуту населення, соціального захисту тих, хто його потребує.