01 грудня 2016

Участь членів громадської ради при райдержадміністрації в проекті "Любеч - місто горіхів"

24 квітня члени громадської ради при райдержадміністрації Ірина Башева, Ірина Вольська-Баскевич, Микола Голік, Євгенія Дідок, Василь Трихліб, уповноважений представник громадської ради при райдержадміністрації начальник відділу інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю апарату райдержадміністрації Зінаїда Пінчук та начальник управління агропромислового розвитку райдержадміністрації, депутат районної ради Ірина Труба взяли участь в реалізації чергового етапу проекту «Любеч – місто горіхів».

Разом з директором науково-навчальної станції «Любеч» Чернігівського Національного педагогічного університету ім. Т.Г.Шевченка Борисом Стрельцовим, педагогами та старшокласниками Любецької ЗОШ І-ІІІ ст. імені 12-ї гвардійської Пінської Червонопрапорної ордена Суворова стрілецької дивізії, представниками громадськості селища Любеч вони здійснили закладку насіннєвого матеріалу волоських горіхів в шкілці та посадку саджанців на схилах Цвинтаря.

Цього дня заступник директора історико-археологічного музейного комплексу «Древній Любеч» Анатолій Федорченко ознайомив представників громадської ради при райдержадміністрації та Ірину Трубу з новими експозиціями комплексу. Також вони відвідали Спасо-Преображенський храм, де поспілкувалися з його настоятелем, протоієреєм о.Іоаном ( Фурданічем), побували в Ближній печері прп. Антонія Печерського.

Відділ інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
апарату райдержадміністрації

Перше засідання оновленої громадської ради при райдержадміністрації

27 січня відбулося перше засідання новообраної громадської ради при райдержадміністрації за участі заступника голови райдержадміністрації Світлани Ткаченко, на якому було затверджено в новій редакції Положення про громадську раду при Ріпкинській райдержадміністрації та Регламент її роботи, план роботи громадської ради на 2015 рік, створено робочу групу з питань відкритості та прозорості діяльності райдержадміністрації на виконання районного плану заходів в рамках Ініціативи «Партнерство «Відкритий Уряд» на 2015 рік.

Головою громадської ради обрано Мазко Марію В’ячеславівну, члена Ріпкинської районної молодіжної громадської організації “Співдружність і партнерство активної молоді”, її заступником – Трихліба Василя Васильовича, керівника дитячого об’єднання «Славута» Любецької ЗОШ І-ІІІ ст., головою робочої групи – Рублевську Антоніну Степанівну, голову Ріпкинської районної організації «Спілка жінок Ріпкинщини».

Заступник голови райдержадміністрації Світлана Ткаченко від імені керівництва райдержадміністрації запевнила у підтримці діяльності громадської ради та у відкритості районної влади. Вона привітала членів громадської ради та вручила їм посвідчення встановленого зразка.

Відділ інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
апарату райдержадміністрації

Установчі збори з формування нового складу громадської ради при райдержадміністрації

20 січня відбулися установчі збори з формування нового складу громадської ради при райдержадміністрації, на яких шляхом рейтингового голосування обрано громадську раду при райдержадміністрації в кількості 13 чоловік. Участь в установчих зборах взяли працівники відділу інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю апарату райдержадміністрації Зінаїда Пінчук та Ганна Тамилко.

СКЛАД громадської ради при районній державній адміністрації:

1. Башева Ірина Миколаївна - голова Ріпкинської районної організації Товариства Червоного Хреста України.

2. Вольська-Баскевич Ірина Михайлівна - голова Ріпкинської районної організації ветеранів України.

3. Гавриленко Світлана Іванівна - голова первинної профспілкової організації КЗ «Ріпкинська центральна районна лікарня» Ріпкинської районної ради Чернігівської області.

4. Голік Микола Анатолійович - голова Ріпкинської районної організації ФСТ «Колос» АПК України.

5. Дідок Євгенія Юріївна - президент районної Ради старшокласників.

6. Зогий Олександр Петрович - голова Ріпкинського районного відділення Чернігівського обласного відділення Української спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів.

7. Ігнатенко Василь Петрович - голова Ріпкинської районної громадської організації Спілка “Чорнобиль”.

8. Красківський Павло Григорович - голова Ріпкинської районної організації профспілки працівників освіти та науки України.

9. Мазко Марія В’ячеславівна - член Ріпкинської районної молодіжної громадської організації “Співдружність і партнерство активної молоді”.

10. Остапенко Сергій Геннадійович – голова Ріпкинської районної ради голів профкомітетів працівників охорони здоров’я.

11. Рублевська Антоніна Степанівна – голова Ріпкинської районної організації «Спілка жінок Ріпкинщини».

12. Трихліб Василь Васильович - керівник дитячого об’єднання «Славута» Любецької ЗОШ І-ІІІ ст. імені 12-ї гвардійської Пінської Червонопрапорної ордена Суворова стрілецької дивізії.

13. Шкляров Леонід Васильович - голова Ріпкинської районної організації профспілки працівників державних установ України.

Відділ інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
апарату райдержадміністрації

Засідання громадської ради при райдержадміністрації 18 грудня 2014 року

В засіданні громадської ради при райдержадміністрації взяла участь заступник голови райдержадміністрації Світлана Ткаченко. Вона подякувала членам громадської ради за роботу, висловила сподівання на подальшу конструктивну співпрацю влади та громадськості району.

Начальник відділу інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю апарату райдержадміністрації Зінаїда Пінчук ознайомила учасників засідання з проектом Програми економічного та соціального розвитку району на 2015 рік та Програмою діяльності Кабінету Міністрів України, прокоментувавши її.

Про діяльність громадської ради при районній державній адміністрації в 2013-2014 роках доповіла голова громадської ради Людмила Давиденко. Вона підвела підсумки засідання після виступів в обговоренні членів громадської ради та запрошених.

Відділ інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
апарату райдержадміністрації

Зустріч членів громадської ради при райдержадміністрації з керівництвом та депутатами Ріпкинської селищної ради в рамках Європейського тижня місцевої демократії

15 жовтня 2014 року в залі засідань Ріпкинської селищної ради відбулася зустріч членів громадської ради при райдержадміністрації з керівництвом та депутатами Ріпкинської селищної ради в рамках Європейського тижня місцевої демократії.

Про Європейський тиждень місцевої демократії розповіла начальник відділу інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю апарату райдержадміністрації Зінаїда Пінчук.

У виступі ріпкинського селищного голови Сергія Гаруса мова йшла про стан і перспективи розвитку смт Ріпки, про досвід країн Європейського Союзу ( Польщі та Німеччини) в здійсненні місцевої демократії.

Ця тема стала предметом обговорення депутатів селищної ради, членів громадської ради при райдержадміністрації та інших запрошених.

Серед пропозицій, які прозвучали в ході зустрічі, була ініціатива ріпкинського селищного голови щодо проведення в листопаді цього року його зустрічі з старшокласниками навчальних закладів райцентру; виготовлення буклету про Ріпки; збільшення публікацій в районній газеті про жителів селища; покращення роз’яснювальної роботи з населенням щодо підвищення тарифів на комунальні послуги, відповідального ставлення до навколишнього середовища.

Позачергове засіданя громадської ради при райдержадміністрації

1 серпня 2014 року відбулося позачергове засідання громадської ради при райдержадміністрації за участі голови райдержадміністрації Ірини Вовк та її заступника Світлани Ткаченко.

Із 11 членів громадської ради на засіданні були присутні 6 чоловік.

Про заходи в районі щодо часткової мобілізації та організацію допомоги родинам мобілізованих та військовослужбовцям, які беруть участь в АТО на сході України доповіли районний військовий комісар Юрій Бойко та голова районної організації Товариство Червоного Хреста України Ірина Башева.

Про підготовку до відзначення в районі 23-ї річниці незалежності України, Дня Державного Прапора проінформувала заступник голови райдержадміністрації Світлана Ткаченко.

Інформацію про обговорення в районі змін до Конституції України щодо децентралізації державної влади, запропонованих Президентом України Петром Порошенком учасникам засідання надала Зінаїда Пінчук начальник відділу інформаційної діяльності та комунікацій райдержадміністрації.

В своєму виступі голова райдержадміністрації акцентувала увагу присутніх на потребі докладати спільних зусиль для забезпечення миру і спокою в суспільстві, надання допомоги Збройним Силам України та родинам мобілізованих. Вона висловила підтримку пропозицій Президента України щодо змін до Основного Закону та закликала з порозумінням поставитися до заходів влади, зумовленх складною ситуацією в країні.

Участь членів громадської ради при райдержадміністрації в консультаціях з громадськістю

15 травня 2014 року відбулися консультації з громадськістю на тему: «Соціальна підтримка сімей, які опинились в складних життєвих обставинах», організатором яких виступив Ріпкинський районний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. Директор районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Леся Сидоренко проінформувала учасників консультацій про роботу, яку проводить центр з сім’ями, що опинились в складних життєвих обставинах, а також підняла ряд проблемних питань.

На даний час особливо гостро постало питання забезпечення дитячим харчуванням та памперсами дітей з цих сімей при їх перебуванні в дитячому відділенні лікарні, та як кошти на придбання вищевказаного відсутні. Начальники управлінь та відділів райдержадміністрації, завідуюча дитячим відділенням КЗ «Ріпкинська ЦРЛ», члени громадської ради при райдержадміністрації взяли участь в обговоренні питання та висловили свої думки з приводу вирішення проблем.

За наслідками проведення консультацій з громадськістю було прийнято наступне рішення: рекомендувати КЗ «Ріпкинська ЦРЛ» передбачати кошти на придбання дитячого харчування та засобів гігієни для дітей з кризових сімей, громадським організаціям обговорити можливість надання допомоги у вирішенні зазначеного питання та у співпраці з відповідними службами проводити роботу з цією категорією сімей.

Участь членів громадської ради в зустрічі голови обласної ради Миколи Звєрєва з керівництвом та активом району

15 травня 2014 року в залі райдержадміністрації відбулася зустріч голови обласної ради Миколи Звєрєва з керівництвом району, сільськими та селищними головами, членами Президії районної ради, керівниками окремих структурних підрозділів райдержадміністрації, районних організацій та установ, членами громадської ради при райдержадміністрації, представниками засобів масової інформації. На зустрічі були присутні перший заступник голови обласної ради Олександр Кодола, депутати обласної ради Іван Коробка та Іван Чаус.

Засідання громадської ради при райдержадміністрації

17 грудня відбулося чергове засідання громадської ради при райдержадміністрації за участі уповноважених представників райдержадміністрації в громадській раді – заступника голови райдержадміністрації Андрія Булди та начальника відділу інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю райдержадміністрації Зінаїди Пінчук, завідуючого відділом редакції районної газети "Життя Полісся" Сергія Колбаси.

Засідання вела голова громадської ради Людмила Давиденко. З проектом Програми економічного та соціального розвитку району на 2014 рік присутніх ознайомила начальник управління економічного розвитку і торгівлі райдержадміністрації Ольга Манжула.

Після обговорення було прийнято план роботи громадської ради на наступний рік та схвалено проект Програми співпраці місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування та інститутів громадянського суспільства в Ріпкинському районі на 2014–2018 роки, який буде подано на розгляд райдержадміністрації та районної ради.

Перед учасниками засідання виступив заступник голови райдержадміністрації Андрій Булда, який надав детальну інформацію про підсумки функціонування гуманітарної сфери району в 2013 році, зосередивши увагу на виконанні соціальних ініціатив Президента України «Діти – майбутнє України», з розвитку дошкільної освіти та захисту прав дітей. Так, в районі ведеться системна робота з підготовки до відкриття додаткових груп в дошкільних навчальних закладах райцентру, забезпечення прав кожної дитини, особливо дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, інших соціально-вразливих категорій.

Він ознайомив учасників засідання з планом районних заходів на період до кінця цього року, окреслив пріоритетні напрями діяльності виконавчої влади в районі на 2014 рік та наголосив на важливості підтримки дій влади громадськістю, впливовості громадської думки.

Зустріч голови райдержадміністрації Володимира Герасенка з членами громадської ради при райдержадміністрації

В рамках реалізації в районі завдання Президента України щодо розвитку громадянського суспільства та залучення громадськості до формування та реалізації державної і регіональної політики 15 листопада відбулася зустріч голови райдержадміністрації Володимира Герасенка з членами громадської ради при райдержадміністрації. Учасники зустрічі, серед яких і заступник голови райдержадміністрації Андрій Булда,працівники відділу інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Зінаїда Пінчук та Ганна Тамилко, обмінялися думками з питання взаємодії влади і громадськості у вирішенні багатьох проблем сучасного суспільного розвитку, виробленні та реалізації державної політики на місцях.

Голова райдержадміністрації нагадав, що у Щорічному посланні до Верховної Ради про внутрішнє та зовнішнє становище України Президент України В.Ф.Янукович зазначив: конструктивна владно-суспільна взаємодія має стати невід’ємним складником усієї системи відносин в українському суспільстві та пронизувати усі сфери життєдіяльності – соціальну, політичну, економічну, культурно-освітню, екологічну.

Таким чином, взаємодія органів державної влади та інститутів громадянського суспільства повинна бути конструктивною, а для цього потрібно формувати у громадян навички та вміння щодо використання успішних практик суспільно-корисної громадської самоорганізації та впровадження громадських ініціатив у вирішенні місцевих і регіональних проблем.

Володимир Герасенко підкреслив, що районна влада зацікавлена в тому, щоб почути голос громадськості, представниками якої є члени громадської ради при райдержадміністрації. Не тільки почути, але і враховувати його при прийнятті відповідальних рішень, насамперед тих, що стосуються економічного і соціального розвитку району, збереження і примноження його історико-культурної та духовної спадщини. Керівник району чітко окреслив позицію районної влади в стосунках з громадськістю: «Ви - ставите завдання для влади, ми – працюємо для людей, відповідаємо за все, що робиться в районі».

Він проінформував над чим нині працює районна виконавча влада і в яких напрямках діяльності сподівається на допомогу і розуміння лідерів громадських об’єднань. Голова райдержадміністрації запросив учасників зустріч до розмови про те, як наповнити реальним змістом пропозиції громадської ради, як діяти в інтересах людей, в інтересах суспільства, держави.

Кожний з членів громадської ради коротко розповів про громадську організацію, яку очолює, та висловився щодо напрямків спільної роботи для покращення стану справ у районі, в окремо взятому селі чи селищі.

Голова райдержадміністрації дав вичерпні відповіді на запитання щодо ліквідації заборгованості із заробітної плати працівникам освіти та охорони здоров’я, забезпечення громадян скрапленим газом, очищення вулиць та доріг між населеними пунктами в зимовий період, підготовки до відзначення 25-річниці виведення військ колишнього СРСР з Республіки Афганістану, можливості виділення приміщення для районної громадської організації чорнобильців, використання під житло приміщення, де раніше розташовувався відділ освіти, організації дозвілля дітей та молоді, залучення її до суспільно корисної праці.

Він підтримав пропозиції членів громадської ради стосовно випуску на сторінках районної газети «Життя Полісся» бюлетеня громадської ради, зауваживши, що проведення активної передплати на це видання – спільна турбота, підготовки районної програми взаємодії громадськості і влади, створення в Ріпкинській центральній районній лікарні окремої палати для чорнобильців та афганців, запросив членів громадської ради до участі в розширених засіданнях Колегії райдержадміністрації.

На завершення зустрічі голова райдержадміністрації Володимир Герасенко подякував всім за ініціативність і бажання співпрацювати, разом вирішувати проблеми, творити добро для людей. Він висловив впевненість в результативності подальшої співпраці та відзначив, що діалог був корисним для всіх учасників зустрічі.


Єднати зусилля


В сучасному суспільстві гострою проблемою є те, що насильство, жорстокість, аморальність неперервним потоком линуть з телеекранів, Інтернету, сторінок деяких журналів і газет. Ці негативні прояви є і в повсякденному житті. Як протистояти цьому, як зберегти дитячі душі від бруду, виховати підростаюче покоління, стержнем життя якого є вічні християнські цінності? Це питання хвилює владу і церкву, школу і батьків учнів, широке коло громадськості. Воно було ключовим і на виїзному розширеному спільному засіданні громадської ради при райдержадміністрації та Ради церков і релігійних організацій району на тему "Про співпрацю релігійних організацій району із закладами освіти в роботі з дітьми та молоддю", яке відбулося 13 вересня цього року. Учасники засідання спочатку відвідали Свято-Воскресенський храм в с.Вороб"їв, де їх зустрів о. Павло (Пецій) разом зі своїм маленьким сином Іллею. Настоятель церкви розповів історію церков в селах Великий Зліїв та Вороб’їв, провів екскурсію в приміщенні храму та ознайомив з досвідом організації роботи недільної школи для дітей. В цьому році відбувся випуск учнів цієї школи, яким вручили іменні дипломи про закінчення двохрічного курсу. Планується здійснити новий набір, є бажаючі. Діти вивчають Біблію, основи православ’я, разом з дорослими співають в церковному хорі, яким керує регент з м.Славутич, разом з настоятелем готують Різдв’яні та Великодні вистави, концерти. У притворі храму - стенд «Ми і наша церква», на якому фотографії подій з життя приходу, при вході - малюнки дітей. Священнослужитель зазначив, що тільки завдяки налагодженій співпраці з педагогічним колективом та дирекцією школи, батьками дітей, сільською радою, керівництвом сільгосппідприємства та місцевими жителями вдається досягати бажаних результатів. В приміщенні церкви встановлено газове опалення, нині тут триває розпис стін і стелі. В благодійності, в пожертвуваних церкві іконах, у вишитих рушниках та серветках, в зразковому порядку на кліросі та дзвінниці, – у всьому і всюди відчувається турбота людей про свою церкву. Навколо храму, по периметру огорожі – розмаїття чудових квітів, вирощених дбайливими руками дружини священника Марії та прихожан. Присутній на зустрічі великозліївський сільський голова Валентин Розсудовський розповів про те, скільки зусиль було прикладено жителями та особисто о.Павлом для будівництва і облаштування церкви, для згуртування громади. Приклад настоятеля церкви та його однодумців, серед яких і батьки учнів, - найкращий метод виховання. З цього приводу доречно навести слова святої мучениці, імператриці, матері п’ятьох дітей, глибоко віруючої людини Олександри Федорівни Романової: «Родители должны быть такими, какими они хотят видеть своих детей – не на словах, а на деле. Они должны учить своих детей примером своей жизни». Учасники заходу побували у Великозліївській ЗОШ І-ІІІ ст., де її директор Олександра Дубініна провела екскурсію. Гості відзначили естетичність та охайність приміщень закладу, класних кімнат і були вражені куточком живої природи, який побачиш не в кожній школі. У своєму виступі директор підкреслила роль співпраці церкви та школи у вихованні дітей, формуванні в них духовності та моральності. «Церква вчить правильно жити» - зауважила вона. В школі традиційно початок навчального року та його закінчення, випуск одинадцятикласників благословляється священнослужителем. Отець Павло вже декілька років поспіль очолює батьківський комітет школи, де вчиться його донька, має авторитет серед батьків та вчителів. Його слово є вагомим при вирішенні багатьох питань, навіть конфліктних ситуацій між батьками і дітьми. До настоятеля церкви йдуть за порадою і дорослі, і діти. Педагоги та учні - прихожани храму, дехто з них - учасники церковного хору. Вчителі, батьки і діти разом бувають в паломницьких поїздках. Діти, що вчаться в недільній школі та ходять в церкву, вирізняються своєю відповідальністю, ввічливістю, іншими позитивними якостями. Наступним етапом засідання було відвідування Павлівської ЗОШ І-ІІІ ст., де учасники виїзного засідання оглянули виставку православної літератури для дітей і дитячих малюнків. Завдяки настоятелю Різдво-Богородицької церкви в с.Павлівка о.Андрію (Морському) та членам релігійної громади, серед яких і педагоги місцевої школи, вдалося створити умови для духовного розвитку дітей. Дуже багато зроблено священником та активом парафії для того, щоб за рік здійснити те, що здавалося нереальним - у пристосованому приміщенні колишнього дитячого садка облаштувати церкву, де кожний предмет, кожна річ виготовлена якісно і з любов’ю прикрашена виробами рукодільниць. Нині виготовляється документація на відведення землі для будівництва нової церкви неподалік від місця, де був кам’яний храм, зруйнований в 60-х роках минулого століття. Як повідомив директор школи Леонід Мошель, при будівництві нового приміщення школи в 1987 році в селі Кезі ( пізніше воно ввійшло до складу села Павлівка) неподалік від корпусу були знайдені залишки фундаменту церкви. Техніка виявилась безсилою їх витягнути з землі чи подрібнити. …Руїни церков, руїни в душах багатьох людей, які, на жаль, не витримали той жахливий експеримент минулого століття, коли в них намагалися знищити віру в Бога. Втрата віри призвела до втрати честі й совісті, а в цілому - до деформації відносин у суспільстві, наслідки якої відчутні й сьогодні. Отець Андрій розповів про організацію роботи з дітьми на приході, зосередивши увагу на питаннях формування системи життєвих цінностей, християнської моралі та духовності в сучасному суспільстві, єднання зусиль священників та педагогів. Ці питання для цього близькі, адже він часто спілкується з учнями, проводить для них конкурси, бесіди, екскурсії в храми Чернігова, де відкриває прекрасний світ православ’я, його духовних святинь. До того ж разом з дружиною Оленою, вчителькою початкових класів однієї з шкіл обласного центру, вони виховують п’ятьох дітей, з яких – Антоній, Тимофій і Феодосій вже й допомагають йому - виконують обов’язки пономаря, дзвонаря та співають в місцевому хорі, до складу якого входять і педагоги Павлівської ЗОШ І-ІІІ ст.. Всі діти, окрім півторарічної Варвари, здобувають музичну освіту, відвідують недільну школу в Чернігові. Отець Андрій планує організувати роботу недільної школи в Павлівці. Він вважає за доцільне вивчити можливість облаштування релігійними громадами та громадськими організаціями православних літніх таборів для дітей на Голубих озерах та в інших зонах відпочинку району. Також він пропонує створити тематичні полички в сільських та селищних бібліотеках за допомогою прихожан церков району, всіх зацікавлених осіб. На його думку, є потреба в облаштуванні на кладовищах капличок, де можна проводити відспівування померлих. Головне, щодня творити добрі справи, не опускаючи рук. Священнослужитель відповів на запитання гостей і запросив їх до столу з смачними пісними стравами, які приготували прихожани храму – Тетяна Киян, Ганна Самойленко, педагоги Тетяна Дідок та Галина Жукоцька, депутат районної ради Валентина Самоненко. В ході обміну думками членів громадської ради при райдержадміністрації, Ради церков та релігійних організацій району, депутата районної ради Лариси Кравець, депутата Ріпкинської селищної ради Алли Гордієнко, працівників відділу інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю райдержадміністрації Ганни Тамилко та Зінаїди Пінчук, райметодкабінету відділу освіти Тетяни Савченко та районної бібліотеки Валентини Матюхи з врахуванням думки священнослужителів та педагогів шкіл вироблено ряд відповідних рекомендацій для працівників закладів освіти, культури, органів місцевого самоврядування, громадськості району. Як підсумок прозвучала цитата зі статті «Церква і освіта» Блаженнійшого Володимира, митрополита Київського і всієї України, предстоятеля Української Православної Церкви: «Школа є посередником, який передає новим поколінням моральні цінності, накопичені за минулі століття. У цій справі школа і Церква повинні налагоджувати співпрацю, адже освіта, особливо адресована дітям і підліткам, покликана не лише передавати інформацію. Зігрівання в юних серцях прагнення до Істини, справжнього морального почуття, любові до ближніх, своєї вітчизни, її історії та культури має бути завданням школи не меншою, а можливо й більшою мірою, ніж викладання знань. Церква покликана й прагне сприяти школі в її виховній місії, адже від духовного й морального стану людини залежить її вічне спасіння, а також майбутнє окремих націй і всього людського роду.» З.М.Пінчук, начальник відділу інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю райдержадміністрації

13 вересня відбулося виїзне розширене спільне засідання громадської ради при райдержадміністрації та Ради церков та релігійних організацій району на тему "Про співпрацю релігійних організацій району із закладами освіти в роботі з дітьми та молоддю". Учасники засідання відвідали Свято-Воскресенський храм в с.Вороб"їв, Різдво-Богородицьку церкву в с.Павлівка, Великозліївську ЗОШ І-ІІІ ст. та Павлівську ЗОШ І-ІІІ ст., де поспілкувалися з настоятелями церков о.Павлом ( Пецієм) та о.Андрієм (Морським), членами релігійних громад, директорами та педагогічними працівниками шкіл, великозліїівським сільським головою Валентином Розсудовським. В ході обговорення проблеми вироблено ряд відповідних рекомендацій для працівників закладів освіти, культури, громадськості району.

До уваги членів громадської ради при райдержадміністрації!

13 вересня 2013 року відбудеться спільне виїзне розширене засідання громадської ради при райдержадміністрації та Ради церков та релігійних організацій району на тему:"Про співпрацю релігійних організацій та закладів освіти району в роботі з дітьми та молоддю". Виїзд від райдержадміністрації о 8.00, початок заходу - о 8.30 біля Свято-Воскресенської церкви ( с.Вороб"їв).

28 червня на стадіоні смт Ріпки відбулися урочисті заходи з нагоди святкування Дня Конституції України та Дня молоді за участі голови райдержадміністрації Володимира Герасенка та народного депутата України Михайла Чечетова, які привітали учасників свята та вручили нагороди переможцям ХХ обласних сільських спортивних ігор Чернігівщини з футболу - Ріпкинській футбольній команді «Штурм». З вітальним словом до учасників заходу звернулась голова громадської ради при райдержадміністрації Людмила Давиденко.

4 червня 2013 року за участі заступника голови райдержадміністрації Андрія Булди відбулося засідання громадської ради при райдержадміністрації, на якому розглядалися питання організації дозвілля молоді, підготовки та відзначення 1025-річчя хрещення Київської Русі в районі. В обговоренні питань виступили члени громадської ради, в тому числі й депутат обласної ради Іван Чаус, та представник громадської приймальні народного депутата України Владислава Атрошенка. Учасники засідання вели мову про реалізацію в районі завдань та соціальних ініціатив Президента України стосовно створення умов для доступу громадян до культурних послуг, творчого розвитку дітей та молоді, належного відзначення ювілейної дати.

Прийнято рекомендації щодо вжиття конкретних заходів для змістовного дозвілля молоді, зокрема, створення районної робочої групи для вивчення питання організованого відпочинку учнівської молоді на Голубих озерах, максимального використання туристичних та рекреаційних можливостей району, їх популяризації. Також рекомендовано посилити контроль за роботою закладів культури району з боку виконавчих органів сільських та селищних рад, за дотриманням в закладах торгівлі режиму роботи у вечірній час, правопорядку та законності. Районним молодіжним організаціям доручено вивчити досвід інших районів області та регіонів України з використання різних форм організації дозвілля молоді.

14 травня 2013 року за участі членів громадської ради при райдержадміністрації, працівників відділів інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю, культури і туризму райдержадміністрації, депутатів районної ради, бібліотечних працівників району та редакції районної газети «Життя Полісся» відбулися консультації з громадськістю на тему «Бібліотека. Інформація. Користувач». Модератором консультацій була директор Чернігівської обласної універсальної наукової бібліотеки ім.Короленка Інна Аліфіренко.

Результатом обговорення проблеми стали рекомендації стосовно заходів з покращення матеріально-технічної бази бібліотек району шляхом використання можливостей громадських організацій, налагодження співпраці між шкільними, сільськими та селищними бібліотеками, органами місцевого самоврядування та виконавчої влади. Також сформувалася думка про необхідність підвищення професійності працівників бібліотек, формування в жителів району позитивного ставлення до відвідування бібліотек, створення на базі цих закладів дієвих осередків творчості та спілкування людей різних вікових категорій. Особливої уваги було надано проблемі використання сучасних інформаційних технологій. За наслідками обговорення було прийнято відповідні рекомендації.


Відділ інформаційної діяльностіта комунікацій з громадськістю
районної державної адміністрації


Повідомлення ініціативної групи громадської ради.doc
Список учасників установчих зборів.doc

828 001.pdf