18 жовтня 2016

КАРТКА ПОСЛУГИ ВЛАШТУВАННЯ ДО СІМЕЙНИХ ФОРМ ВИХОВАННЯ


Ріпкинський районний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді


Адреса: смт. Ріпки, вул. Святомиколаївська,156-А

контактний телефон: (04641) 2-13-31

e-mail: [email protected]

Приймальні години: 8.00 - 17.00; перерва: 13.00 - 14.00

Назва послуги: ВЛАШТУВАННЯ ДО СІМЕЙНИХ ФОРМ ВИХОВАННЯ

Зміст послуги: підбір та навчання прийомних батьків, батьків-вихователів, опікунів/піклувальників; підготовка дитини до влаштування; консультування сімей; соціальна підтримка сімей; захист майнових, житлових та інших прав дитини; сприяння навчанню та розвитку дитини; робота, спрямована на повернення дитини; допомога у зміцненні/відновленні родинних та суспільно корисних зв’язків; врегулювання, призупинення конфліктів у сім’ї, корекція психологічного стану та поведінки в повсякденному житті.

Форма надання: денна

Термін надання: за потреби

Соціальні групи: сім’ї чи особи працездатного віку, які виявили бажання прийняти в свою сім’ю на виховання дитину-сироту чи дитину, позбавлену батьківського піклування, потенційн кандидати в прийомні батьки та батьки-вихователі (які пройшли курс підготовки кандидатів в опікуни, піклувальники, прийомні батьки та батьки-вихователі при обласному центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді), діти-сироти чи діти, позбавлені батьківського піклування.

Гранична чисельність отримувачів: необмежена

Умови: безоплатно

Документи, потрібні для отримання послуги:

1. Документи, які посвідчують особу (паспорт);

2. Додаткові документи за потреби.

Правові підстави: Закон України «Про соціальну роботу з дітьми та молоддю», Закони України «Про соціальні послуги», «Про соціальну роботу з сім’ями, дітьми та молоддю», «Про охорону дитинства», «Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування», Постанова Кабінету Міністрів України від 26.04.2002 р. № 565 «Про затвердження Положення про прийомну сім’ю», Постанова Кабінету Міністрів України від 26.04.2002 р. №564 «Про затвердження Положення про дитячий будинок сімейного типу». Наказ Міністерства України у справах сім’ї, молоді та спорту від 23 вересня 2009 р. № 3357 «Про затвердження порядку здійснення соціального супроводження прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу».