back

Відкриття пам’ятника педагогу-просвітительці Софії Русовій в Ріпках

17 лютого 2016

16 лютого голова райдержадміністрації Борис Мелашенко взяв участь у заходах з нагоди 160-ї річниці від дня народження Софії Русової та відкриття пам’ятника відомому педагогу-просвітителю на базі Ріпкинської гімназії. Вшанувати талановитого педагога прийшли заступник голови райдержадміністрації Світлана Тризна, голова районної ради Роман Шупель, селищний голова Сергій Гарус, начальник управління освіти і науки Чернігівської обласної державної адміністрації Микола Конопацький а також науковці, краєзнавці, педагоги, громадські діячі, керівники організацій і навчальних закладів, педагогічні працівники з Києва, Чернігова, Івано-Франківська, Львова, Запоріжжя, Ніжина, Прилук, Славутича, працівників відділу освіти райдержадміністрації, педагогів та учнів гімназії яких об’єднала наша славетна землячка Софія Русова.

У своєму виступі Борис Володимирович наголосив: «Приємно констатувати, що саме в нашому районі сповна користуються невичерпною скарбницею педагогічної спадщини Софії Русової. Школа в Олешні носить її ім’я, а в усіх інших навчальних закладах творчо застосовують її вчення у навчально-виховному процесі, щороку проводять педагогічні читання з цієї тематики. Справжнім центром по вивченню та впровадженню в життя ідей великої просвітительки стала Ріпкинська гімназія, де й проходять сьогоднішні урочистості з нагоди 160-річчя з дня народження цієї славетної жінки України та відкриття їй пам’ятника».

З вітальними словами до присутніх звернулися директор Ріпкинської гімназії Наталія Корж, начальник управління освіти і науки Чернігівської обласної державної адміністрації Микола Конопацький та селищний голова Сергій Гарус.

Почесну місію відкриття пам’ятника Софії Русовій виконали голова райдержадміністрації Борис Мелашенко, начальник управління освіти і науки Чернігівської обласної державної адміністрації Микола Конопацький та селищний голова Сергій Гарус.

Учасники заходу поклали квіти до пам’ятника. Педагоги та учні гімназії, вихованці дошкільного навчального закладу «Колосок» на знак вдячності подарували гостям святковий концерт.

Відділ інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
апарату райдержадміністрації