back

"Європа у валізі - 2015"

07 жовтня 2015

6 жовтня в конференц-залі управління Пенсійного фонду України в Ріпкинському районі відбулася зустріч представників проекту «Європа у валізі» під егідою Фонду Конрада Аденауера, Європейської Академії Берліну та Польської Фундації Роберта Шумана з молодими фахівцями цього управління, районного Центру зайнятості, районного Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, Ріпкинської ЗОШ І-ІІІ ст. №2. Участь в цьому заході взяла начальник відділу інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю апарату райдержадміністрації Зінаїда Пінчук.

Обговорювалися питання євроінтеграції України, особливостей функціонування системи державної служби в країнах Західної Європи, розвитку громадянського суспільства, міжнародної співпраці, участі молоді в політичних та соціальних процесах. Аудиторію зацікавила презентація асистента проектів в Європейській академії Берліна Оксани Чебан з питань працевлаштування. Також інтерес викликав виступ координатора проекту «Європа у валізі» Катерини Білоцерковець. Учасники заходу отримали інформаційний матеріал щодо європейської інтеграції України, політики сталого розвитку ( досвід Німеччини у вирішенні екологічних та соціальних проблем, перспективи його використання в Україні), енергоефективності ( виклики та можливості для України).

Потім координатори та представники проекту зустрілися із старшокласниками Ріпкинської гімназії, Ріпкинської ЗОШ І-ІІІ ст. №2 та Замглайської ЗОШ І-ІІІ ст.. Після переїзду в Любеч та екскурсії по його визначних місцям пройшла зустріч з активістами місцевої молодіжної громадської організації «Молодіжний центр».

Захід відбувся за ініціативи представника Ріпкинської громадської організації “Центр сприяння економічному та соціальному розвитку Ріпкинського регіону”, місцевого координатора проекту «Європа у валізі» Римми Олексенко.

Довідково: Проект «Європа у валізі» спрямований на пожвавлення в українських регіонах дискусії стосовно Європи та підвищення обізнаності громадян України щодо трансформаційних процесів, які відбуваються на теренах Євросоюзу, європейських цінностей та української європерспективи. Команда у складі 6 молодих експертів з Німеччини, Польщі та України з 6 жовтня 2015 року відвідає Чернігівську та Сумську області, де проведе низку зустрічей з молоддю, представниками громадських об’єднань та місцевої влади.

Відділ інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
апарату райдержадміністрації