06 листопада 2014

Лише сильним дано право на безсмертя

 

 

 

У час, коли Україна виборює свою волю й незалежність, свою цілісність і єдність, наші земляки не стоять осторонь.

З перших днів проведення антитерористичної операції тисячі наших мужніх земляків відстоюють свободу власної держави. Вони гідно несуть службу у лавах Збройних Сил та Національної гвардії України, у прикордонних військах, батальйоні спецпризначення «Чернігів», добровольчих формуваннях.

Нам є ким пишатися. Та, на жаль, і є за ким сумувати.

З поля бою цієї неоголошеної війни не повернувся вже не один десяток кращих синів Чернігівщини.

«Небе́сна со́тня» — прийнята в Україні збірна назва загиблих учасників акцій протесту (Євромайдану) у грудні 2013 — лютому 2014 року. Це мирні протестувальники, які мали безпосереднє відношення до ідеї та акції Майдану. 21 лютого 2014 року офіційна влада України юридично визнала жертвами загиблих мітингувальників Майдану. Цього дня на Майдані відбулось прощання із загиблими повстанцями, яких в жалобних промовах назвали «Небесною сотнею».

Один з Героїв Небесної Сотні — з Ріпкинщини: Андрій Мовчан.

Сторінка "Герої не вмирають" — краплина у морі всенародної шани і пам’яті.

Ми бережемо спогади про кожного з героїв. І низько схиляємось перед величчю їх подвигу.

Вічна їм слава! Герої не вмирають!

 

Мовчан Андрій

 

 

Куриленко Дмитро Шелупець Дмитро Лось Роман

 

«Герої Сіверського краю. Книга пам’яті Чернігівської області». Том 1 (2014–2015 роки). Упорядники — Людмила Житнікова, Микола Шанський

 

 

Герої Сіверського краю. Книга пам’яті Чернігівської області області [Текст] : зб. матер. обл. пошук.-дослідн. експед. діт. та учн. молоді / упоряд. Л. В. Житнікової, М. М. Шанського.
Т. 1 : 2014-2015 роки / вступ. сл. М. А. Конопацького, М. М. Шанського. — Харків : ФОП Панов А.М., 2019. — 528 с.

 

ISBN 978-617-7771-26-4

У книзі зібрано матеріали про учасників бойових дій — уродженців Чернігівської області, які пішли з життя у 2014–2015 роках, даючи відсіч російській агресії на території України. Подано відомості про воїнів, полеглих безпосередньо внаслідок бойових дій, загиблих з інших причин під час військової служби, а також учасників бойових дій, які пішли з життя після демобілізації. Характери і долі оборонців України розкриваються як через офіційні біографічні довідки, так і через спогади їхніх рідних, близьких та побратимів, зібрані учасниками Чернігівської обласної пошуково-дослідницької експедиції дітей і учнівської молоді.

Для широкого кола читачів.

Читати книгу «Герої Сіверського краю. Книга пам’яті Чернігівської області». Том 1 (2014–2015 роки) у форматі PDF